روسیه: شهرک‌سازی اسرائیل باید متوقف شود

به گزارش رکنا، واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل، در نشست روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل درباره خاورمیانه گفت رژیم صهیونیستی باید شهرک‌سازی‌های خود و تخریب خانه‌های فلسطینی‌ها را در کرانه باختری رود اردن فوراً متوقف کند.

او گفت: ”تحلیل اوضاع از سوی نیکلای ملادینوف، هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل در روند خاورمیانه، روسیه را بسیار نگران کرده است. وی درباره اوضاع کرانه باختری و نوار غزه گفت فقط می‌توان از بدتر شدن اوضاع جلوگیری کرد، بی‌آنکه حتی به امکان بهبود اوضاع اشاره کند.“

این دیپلمات روس افزود: ”این وضع، دیر یا زود -به احتمال زیاد زود- باعث از بین رفتن مرز ثبات شکننده و هرج و مرج می‌شود.“

نبنزیا خواستار اتخاذ تدابیر فوری برای بهبود اوضاع شد و گفت: ”راه حل‌ها معلوم است. پیش از همه، فعالیت‌های شهرک‌سازی اسرائیل و سیاست تخریب مایملک فلسطینی‌ها در کرانه باختری باید متوقف شود.“

او اضافه کرد: ”هم فلسطینی‌ها و هم اسرائیلی‌ها باید از خشونت، و لفاظی‌های تهاجمی و تحریک‌کننده خودداری کنند. دیدگاه ما درباره طرح‌های اسرائیل برای الحاق شهرک‌های (صهیونیست‌نشین) در کرانه باختری رود اردن (به فلسطین اشغالی) دقیقاً همین است. “

نماینده روسیه در سازمان ملل با بیان اینکه غیرممکن است یک طرف به پیشرفتی یک جانبه در خاورمیانه دست یابد، گفت: ”با وجود این، تلاش‌های مستمری برای پیشبرد طرح هایم مصالحه ”متفاوتی“ صورت می‌گیرد که پارامتر‌های دیرینه حل مشکل فلسطین را که مورد قبول جامعه بین المللی بوده است، تضعیف می‌کند.“

نبنزیا در ادامه اعلام کرد: ”تصمیم‌های دولت ترامپ درباره قدس، و به رسمیت شناختن غیرقانونی حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان اشغالی در سوریه به منزله نقض آشکار قانون بین‌الملل، به ویژه قطعنامه ۴۹۷ شورای امنیت سازمان ملل است. برای ما هم مانند بیشتر همکارانمان روشن است که تنها راه برون رفت از این اوضاع، ترکیب تلاش‌های بین المللی و منطقه‌ای با ایفای نقش محوری سازمان ملل و شورای امنیت است.“

روند مذاکره رژیم صهیونیستی و فلسطین از سال ۲۰۱۴ متوقف شده است. همه تماس‌ها ز طریق میانجیگران مصری صورت می‌گیرد. پس از آنکه آمریکا قدس را به عنوان «پایتخت» جدید فلسطین اشغالی به رسمیت شناخت و سفارت خود را از تل‌آویو به آنجا منتقل کرد، اوضاع بیش از پیش وخیم شده است. فلسطینی‌ها در آن زمان اعلام کردند گفتگوی بیشتر با اسرائیل غیرممکن است.

کاخ سفید اواخر ماه ژوئن سندی موسوم به ”معامله قرن“ منتشر کرد که بر جنبه‌های اقتصادی طرح حل این مناقشه متمرکز بود. در این سند، به ویژه سرمایه‌گذاری در فلسطین و کشور‌های همسایه به ارزش ۵۰ میلیارد دلار پیش‌بینی شده است. ۲۶-۲۵ ژوئن نشستی بین‌المللی درباره ابعاد اقتصادی این توافق در منامه، پایتخت بحرین برگزار شد. دولت فلسطین و شماری از کشور‌های عربی این نشست را تحریم، و این رویکرد را نامناسب توصیف کردند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 513947 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟