حجم مشکوک در معاملات یعنی چی؟

به گزارش رکنا، فیلتر حجم مشکوک چه کاربردی دارد؟ چطور حجم مشکوک را تشخیص دهیم؟ چگونه از این فیلتر بهره لازم رو کسب کنیم؟ شاید دیده باشید که برخی کانال‌ها در تلگرام و اینستاگرام، لیست‌ سهم‌هایی با حجم معاملات مشکوک یا ورود پول هوشمند به سهم را منتشر می‌کنند. مهم‌ترین مشکل اینجا است که تا شما به این اطلاعات دسترسی پیدا کنید، دیگران معاملات خود را کامل کرده‌اند و برای شما دیگر دیر شده است. به کمک فیلتر حجم مشکوک خودتان می‌توانید در سریع‌ترین زمان به فهرست مورد نظر دست پیدا کنید.

عواملی دیگر مثل قدرت خریدار به فروشنده، کدبه‌کدها و رنج مثبت در سهم نیز به کمک فیلترنویسی قابل شناسایی است.

حجم مشکوک چیست؟

فرض کنید من هر روز با تیشرت و شلوار جین به سر کار می‌روم. یک روز کت‌و‌شلوار می‌پوشم و کراوات می‌زنم. این نوع لباس پوشیدن برای همکارانم عجیب به‌نظر می‌رسد. آن‌ها از من می‌پرسند «امروز چه اتفاقی افتاده که تیپ زده‌ای؟»

به احتمال زیاد حدس می‌زنند که جلسه مهمی دارم یا به یک مهمانی دعوت هستم.

حالا اگر همکاران مرا با لباس مشکی ببینند، حدس می‌زنند که داغدار شده‌ام و تسلیت می‌گویند.

در مورد سهم هم به همین شکل است. ممکن است معاملات یک سهم از حالت طبیعی و روزانه خود خارج شود و حدس بزنیم که قرار است به عروسی یا به عزا برود. در نتیجه سهم را بتوانیم به‌موقع بخریم و در شادی‌اش شریک باشیم یا به‌هنگام بفروشیم و پای عزای سهم ننشینیم.

فیلتر حجم مشکوک یکی از مهم‌ترین عوامل در تابلوخوانی سهم است.

به چه چیز مشکوکیم؟

حجم مشکوک یعنی حجم معامله بزرگی در سهم نسبت به یک ماه یا سه ماه گذشته رخ داده باشد.

شاید به نظر شما بیاید که میانگین معاملات یک ماهه یا سه ماهه، برای تشخیص حجم مشکوک مناسب‌تر است.

برخی ممکن است حجم معاملات حقیقی، یا معاملات حقوقی را در نظر بگیرند.

چطور حجم مشکوک را تشخیص دهیم؟

برای تشخیص حجم مشکوک روش‌‌های متنوعی وجود دارد. ما در اینجا حجم معاملات حقیقی را در نظر می‌گیریم.

حقوقی‌ها به دلایل مختلف مثل تنظیم بازار یا تسویه اعتبار ممکن است سهم بفروشند. اما حقیقی فقط به‌دنبال کسب سود است و بس. از آنجایی که ما هم به دنبال کسب سود هستیم، حجم معاملات حقیقی برایمان اهمیت بیشتری دارد.

میانگین حجم معاملات سه‌ماهه را نیز با کد [is5] نشان می‌دهیم.

اگر حجم معاملات نزدیک به میانگین سه‌ماهه باشد، جایی برای شک و تردید وجود ندارد. اما اگر حجم معاملات امروز مثلا از ۶ برابر میانگین معاملات سه‌ماهه بزرگ‌تر باشد، می‌توانیم اسم آن را حجم مشکوک بگذاریم.

با حجم مشکوک چه کار کنیم؟

حجم مشکوک نشان می‌دهد که امروز حجم زیادی از این سهم معامله شده است و شاید این حجم خریدار، اطلاعاتی دارند که ما از آن بی‌خبر هستیم.

اما دقت کنید که خروجی فیلتر حجم مشکوک الزاما به معنای سیگنال خرید نیست. خوب است برای وارد شدن به معامله، مواردی مثل وضعیت تکنیکال و تحلیل بنیادی سهم را هم بررسی کنیم.

همچنین با آگاهی از فیلترهای بیشتر می‌توانیم بررسی دقیق‌تری روی سهم داشته باشیم و بتوانیم سهام سودآور را زودتر از دیگران تشخیص دهیم.

تاکید می‌کنیم که هرگز با بررسی یک عامل یا تایید یک اندیکاتور معامله‌ای انجام ندهید و در بررسی‌های خود موارد متعددی را در نظر بگیرید.

در دوره آموزش فیلترنویسی در بورس با فیلترهای متعددی آشنا می‌شویم که می‌تواند برای انجام معاملات پرسود مفید باشد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

کدخبر: 654675 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟