مدیری که پژو را از ورشکستگی نجات داد/ ژان فلیپ امپارتو کیست؟

مصاحبه‌های کمی از ژان فلیپ امپارتو، رئیس هیئت مدیره پژو در سه سال اخیر منتشر شده و همین موضوع نشان دهنده مشغله بالای اوست. شهرت این مرد ۵۲ ساله به خوبی نشان دهنده موفقیتش بوده و خانواده او نیز بخش به نسبت کوچکی از سهام گروه بزرگ خودروسازی PSA را در اختیار دارد. کارلوس تاوارز به عنوان مدیر PSA با انتخاب امپارتو باعث شد تا پژو یک بازگشت تاریخی را پشت سر بگذارد و از ورشکستگی احتمالی که گریبان گیر پژو در سال ۲۰۱۳ بود شرکت را به رکورد سود رسانی در سال ۲۰۱۷-۱۸ برساند.

نگاهی کوتاه به سرگذشت امپارتو می‌تواند بسیار جالب باشد. او از دانشگاه Sète در شهر Grenoble در رشته کسب و کار فارغ التحصیل می‌شود و پس از خدمت در ارتش، یک دستگاه پژو ۲۰۵ GTI مشکی رنگ خریداری می‌کند. امپارتو پس از نوشتن رزومه خود برای چندین شرکت و دریافت یک درخواست کار در شرکت PSA و مشاهده علاقه خود به این صنعت با خود می‌گوید من باید در صنعت خودروسازی کار کنم.

امپارتو کار خود را در پژو آغاز می‌کند و سپس به بخش آمریکای جنوبی سیتروئن می‌رود. پس از آن او در بخش کنترل کیفیت و برنامه ریزی پژو مشغول به کار می‌شود. با بزرگ شدن بازار چین به آن جا می‌رود و چند سالی را با سیتروئن می‌گذارند و سپس کسب و کار این برند را در ایتالیا از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ بر عهده می‌گیرد. او از سال ۲۰۱۳ میلادی در حال اجرای نقش خود به عنوان فرد اصلی در بخش تجارت جهانی گروه PSA است که یک شغل حساس و بسیار اساسی است. البته او اصرار می‌کند که یک ستاره نیست و فقط مردی است که تجارت و کسب و کار را دوست دارد. به همین دلیل علاقه وافری به یادگیری سریع دارد او در این باره می‌گوید

من به این نتیجه رسیدم که برای انجام کار‌های بزرگ نیاز به یادگیری سریع در زمینه‌های مختلف دارم تا بتوانم با طراحان و مهندسان صحبت کنم و نیاز‌های مشتریان را به خوبی به آن‌ها توضیح دهم تا در نهایت بتوانیم محصول مورد نیاز را تولید کنیم.

برای امپارتو تعهد او به پژو بیش از یک شغل معمولی است. او توضیح می‌دهد که پژو در تاریخ ۱۸۱۰ میلادی تجارت خود را آغاز کرد و در طول ۲۰۸ سال قدمت این شرکت، انقلاب‌های بسیار گسترده‌ای در جهان و کسب و کار به وجود آمده است. او می‌گوید در تمامی این مدت پژو عاری از اشتباه نبوده است، اما همیشه جای پیشرفت و جبران بوده است. وی در خصوص سیاست‌های کلی خود در پژو معتقد است

ما قبل از سال ۲۰۱۳ میلادی مسیر کاملا اشتباهی را پشت سر گذاشتیم. اما در سال‌های پیش رو به مسیر خود باز گشته ایم. به همین دلیل من به محصولات فعلی مان افتخار می‌کنم. فلسفه کاری من بسیار ساده است. من پیش از هر تصمیم گیری پولم را صرف طراحی می‌کنم مدیر طراحی من (ژیل ویدال) باید به طور کامل از لحاظ مالی حمایت شده تا بتواند با ذهنی آسوده و دستی باز به طراحی بپردازد.

پس از مطمئن شدن از طراحی قدم بعدی اطمینان از توسعه بخش‌های دیگر است که روال ۱۰ سال گذشته نیز بر همین منوال بوده است. مرحله بعد ایرادیابی و برطرف کردن مشکلات است. ما باید تک تک ایراد‌های محصولاتمان را پیدا، درباره آن تحقیق کرده و آن‌ها را رفع کنیم. با این سیاست به نظر می‌رسد که ما پس از یک دوره بد دوباره بر روی مسیر درست قرار گرفته ایم. اما این راه بسیار طولانی خواهد بود. ما توانستیم تا تجربه رانندگی کاملا متفاوتی را خلق کنیم. هندلینگ عالی در کنار زبان طراحی داخلی کاملا اختصاصی مان یعنی i-Cockpit که نه تنها خودرو را خاص می‌کند، بلکه استفاده از آن بسیار را نیز بسیار آسان می‌کند گواه این ادعاست. در مرحله بعدی نیز سبک خرید محصولاتمان را به کلی تغییر دادیم. در حال حاضر مشتریان می‌توانند خودروی مورد نظرشان را انتخاب کنند، سپس قوای محرکه مورد نیاز را برای خود انتخاب کنند. پیش از این ما چنین تجربه خرید کاملی را در اختیار مشتریانمان قرار نداده و بسیاری از مشتریانی که سمت ما می‌آمدند را از دست می‌دادیم.

مصاحبه ژان فلیپ امپارتو رئیس هیئت مدیره پژو

مفسران بازار خودرو، موفقیت اخیر پژو را مدیون کراس اور‌ها (SUV)‌های جدید پژو یعنی ۳۰۰۸ و ۵۰۰۸ می‌دانند. اما امپارتو می‌گوید که سدان محبوب ما یعنی ۵۰۸ در حال حاضر رهبر کلاس خود در فرانسه است و مدل‌های گران قیمت این سه خودرو در مجموع توانسته اند فروش بیشتری به نسبت مدل‌های اقتصادی از خود به ثبت برسانند (۲۲ درصد در برابر ۲۰ درصد مدل‌های اقتصادی) همچنین پژو قیمت واقعی محصولات خود را در برابر معیار اصلی خود در بازار خودرو یعنی فولکس واگن حفظ می‌کند. در واقع پژو عرضه اتومبیل‌های اجاره‌ای و Demo (خودرو‌های پیش تولید) را کمتر کرده است تا ارزش محصولات با نشان پژو را پس از به فروش رساندن به مشتری، بیش از پیش حفظ کنند.

به همین دلیل است که امروزه محصولات پژو ارزش بیشتری پیدا می‌کنند و به طور مثال در بازار انگلستان توانسته اند تا حدود ۱۱ درصد بیشتر ارزش خود را حفظ کنند.

البته امپارتو می‌گوید همچنان تصویر پژو در بازار انگلستان همانند دیگر بازار‌ها پیشرفت نکرده است. در فرانسه و اسپانیا پژو مشغول رقابت با برندی همچون آئودی است. اما در انگلستان اینطور نیست. به همین دلیل امپارتو امیدواری بسیار زیادی به مدل جدید این شرکت یعنی ۲۰۸ دارد. او می‌گوید ۲۰۸ همانند ۲۰۵ در بازار انگلستان تاریخ ساز خواهد شد. در آن زمان در انگلستان صحبت‌ها در مورد سری ۲ پژو بود و ما توانستیم بیش از ۱۸ میلیون دستگاه از این مدل را به فروش برسانیم.

همچنین امپارتو امیدواری بسیار زیادی به مدل جدید این شرکت یعنی ۵۰۸ PSE که یک کانسپت پلاگ-هیبریدی با حداکثر قدرت بیش از ۴۰۰ اسب بخار است که در سال آینده تولید خواهد شد.

او پیش بینی می‌کند که در صورت تقاضای بیشتر برای مدل‌های همچون ۵۰۸ PSE شاهد عرضه محصولات خاصی همچون RCZ و ۲۰۶ CC در آینده نزدیک باشیم.

در حال حاضر از دیدگاه امپارتو بزرگ‌ترین چالش در صنعت خودروسازی قوانین بسیار سخت اتحادیه اروپا و دیگر نقاط جهان برای کاهش تولید گاز‌های سمی CO۲ است. در حال حاضر و تا سال ۲۰۲۰ باید میانگین تولید گاز‌های سمی CO۲ به ۹۵ گرم در هر کیلومتر برسد و این رقم تا سال ۲۰۲۱ میلادی باید در تمامی محصولات مشاهده شود. گفته می‌شود برخی از شرکت‌ها آماده این کار نیستند. البته گروه PSA خود را برای این رویداد آماده کرده است و به طور مثال ۵۰۸ PSE تنها ۴۹ گرم در هر کیلومتر CO۲ تولید می‌کند. امپارتو در این رابطه می‌گوید

ما خودرو‌هایی را تا پایان سال جاری میلادی خواهیم ساخت که متناسب با این استاندارد باشند. بعضی از شرکت‌ها گفته اند که حاضر به پرداخت جریمه به اتحادیه اروپا هستند، اما این جریمه‌ها کوچک نخواهند بود و من می‌توانم به شما قول دهم که با پرداخت یک جریمه، دیگر توانایی پرداخت جریمه دیگری را نخواهند داشت.

در حال حاضر امپراتو به سختی مشغول آماده سازی پژو برای بازار‌های جدید و خارج از اروپا است و پژو این هدف را دنبال می‌کنند تا ۵۰ درصد محصولاتشان را در خارج از بازار اروپا به فروش برسانند. او در این باره می‌گوید:

ما در حال حاضر از عملکرد خود در بازار چین (و ایران) راضی نیستیم. همکار چینی پژو یعنی دانگ فنگ موتور اعلام کرده است که ما در سال ۲۰۱۸ در حدود ۴۲۰ میلیون پوند ضرر کرده ایم. ما متوجه اشتباهات خود هستیم و راه حل‌های خوبی برای حل آن داریم.

بازگشت ما به بازار ایالات متحده آمریکا در ابعادی مقیاس پذیر خواهد بود و مسئله تنها خرج میلیارد‌ها دلار نخواهد بود. من می‌توانم قول بدهم که رویکرد ما بسیار نوآورانه خواهد بود و تصمیم گیری‌ها به همراه جزئیات بیشتر را در سال ۲۰۱۹ خواهیم گرفت.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 468843 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟