خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم‌ها باعث خواهد شد که سال آینده در برخی از شاخص های کلان اقتصادی تغییراتی صورت گیرد. به گفته بانک جهانی، صادرات نفت ایران از ۳.۳ میلیون بشکه در روز به ۲.۸ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت اما تراز حساب های جاری صفر خواهد بود.

در بخش تجارت خارجی، اگرچه هم صادرات و هم واردات کاهشی خواهد بود، اما افت واردات از صادرات بیشتر و به ترتیب معادل ۲۷.۱ درصد و ۱۱.۹ درصد کاهش خواهد بود.

به گفته بانک جهانی، تراز تجاری ایران مثبت و معادل ۳.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خواهد بود. همچنین میزان بدهی خارجی ایران از ۱۰.۹ میلیارد دلار سال گذشته به ۹.۳ میلیارد دلار در سال جاری کاهش خواهد یافت که این رقم در سال آینده به حدود ۱۰ میلیارد دلار خواهد رسید؛ هر چند که در مقایسه با اندازه اقتصاد ایران، میزان بدهی خارجی ایران مطلوب و کمتر از بسیاری از کشورهای دیگر است.

بانک جهانی پیشتر به دولت توصیه کرده بود اصلاحات اقتصادی به ویژه در بخش مالی را در اولویت قرار دهد و از ظرفیت خدمات مدرن بیشتر بهره بگیرد.

بانک جهانی نرخ تورم ایران را برای سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به ترتیب ۲۳.۸ درصد و ۳۱.۲ درصد و برای سال ۲۰۲۰ معادل ۱۹.۶ درصد تخمین زده است. رشد اقتصادی نیز در این سه سال به ترتیب منفی ۱،۵ درصد، منفی ۳،۶ و مثبت ۱.۱ درصد برآورد شده است. تا سال ۲۰۱۷، جمعیت ایران ۸۰.۶ میلیون نفر، تولید ناخالص داخلی ۴۴۷.۷ میلیارد دلار، ضریب جینی ۳۸.۸ و متوسط امید به زندگی ۷۶ سال بوده است.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

کدخبر: 448082 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟