تهاتر قزل آلای ایران با تیلاپیای چین/ ایران به دنبال بازار بزرگ مصرف آبزیان چین

رکنا اقتصادی: آرش نبی‌زاده با اعلام این خبر، افزود: همه کارهای مقدماتی لازم برای اجرای این روش انجام شده است و ما منتظر صدور مجوز دامپزشکی هستیم و به نظر می‌رسد این امر تا چهار ماه آینده عملی خواهد شد.

وی با اشاره به افزایش واردات ماهی تیلاپیا در سال های اخیر از چین، افزود: با ورود این ماهی به کشور به دلیل قیمت پایین‌تر و بسته‌بندی مناسب‌تری که نسبت به محصولات داخلی داشت مصرف کنندگان را به سوی خود جلب کرد و شرایط برای پرورش دهندگان ماهی قزل آلای داخلی سخت شد به‌طوری که بسیاری از تولیدکنندگان خرد این صنعت از چرخه تولید خارج شدند.

نبی زاده ادامه داد: ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان آبزیان کیفی در دنیا است و باید برای حفظ جایگاه خود به دنبال به کارگیری روش های مناسب برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی و افزایش قدرت رقابت پذیری در بازار Store باشد.

وی استفاده از روش تهاتر را یکی از راهکارها مناسب برای وضعیت کنونی صنعت آبزیان کشور در مقابل تیلاپیای چینی دانست و گفت: با استفاده از این روش علاوه بر حمایت از تولیدکننده قزل آلای داخلی از خروج سالاینه 60 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری می شود.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی ماهیان سردآبی کشور چین را یکی از بازار بزرگ مصرف آبزیان توصیف کرد و افزود: برای ایجاد شرایط برد-برد برای هر دو طرف در ازای واردات تیلاپیا قزل آلای ایران به چین صادر خواهد شد تا منافع تولیدکندگان داخلی نیز تامین شود.

نبی زاده همچنین از آغاز رسمی فعالیت اتحادیه مرکزی ماهیان سردآبی خبر داد و گفت: با تلاش‌های بعمل آمده توسط دفتر توسعه و آموزش سازمان تعاون روستایی و همکاری سازمان شیلات، اتحادیه مرکزی ماهیان سرابی در ابتدای امسال ایجاد و به تازگی فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است.

وی خاطر نشان کرد: این اتحادیه جهت توسعه شبکه های فراگیر در استان ها فارغ از تعاون روستایی یا وزارت تعاون ایجاد شده است.

نبی زاده در مورد اهداف این اتحادیه اظهار داشت: از مهمترین برنامه های اتحادیه مرکزی ماهیان سرد آبی، اجرای طرحهای کوتاه مدت و میان مدت جهت حل و پیگیری مشکلات آبزی پروران کشور، کاهش هزینه های تولید، تامین منابع مالی با سود کم از طریق بانک ها و یا با ایجاد صندوق آبزی پروری، تامین نهاده های خوراکی، دارو، واکسن و درمان خصوصا ایجاد کلینیک ها و آزمایشگاه های تخصصی آبزیان، تامین مکانیزاسیون و تجهیزات مزارع، تامین تخم چشم زده و تولید آن، معرفی گونه های جدید سردا آبی است .

مدیرعامل اتحادیه مرکزی ماهیان سردآبی کشور ادامه داد: همچنین مدیریت و برنامه ریزی برای تولید و اجرایی نمودن آن، تولید بچه ماهی و ماهی پرواری، مدیریت و تنظیم بازار، رتبه بندی مزارع و کمک صدور کد شناسه محصول، قیمت گذاری، حمل و بازار رسانی، بازار سازی و صادرات، تبلیغات و ایجاد نمایشگاه دائمی و موقت در داخل و خارج کشور، مشارکت در برنامه های بلند مدت مانند طرح اصلاح ژنتیک و SPF ، از دیگر برنامه های این اتحادیه خواهد بود.

وی در پایان یاد اوری شد: این اتحادیه می تواند با در نظر گرفتن منافع ملی و مبانی اقتصاد مقاومتی از حقوق تولید کنندگان و مصرف کنندگان این صنعت حمایت کرده و مرجع مناسبی برای کارشناسی و کمک به بازبینی قوانین در این بخش باشد .برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 300102 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟