یاداشت
توسعه عدالت آموزشی در قزوین و گسترش فضاهای ورزشی و مهارت آموزی دستاوردهای آموزش و پرورش استان قزوین در دولت سیزدهم
رکنا: همزمان با آغاز فعالیت دولت سیزدهم، آموزش و پرورش استان قزوین شروع دوباره حضور دانشآموزان پس از ۲ سال تعطیلی به علت شیوع ویروس کرونا در مدارس، تدوین و اجرای آییننامه رتبهبندی معلمان، مهارت آموزی و تحقق عدالت آموزشی با رویکرد تربیت نسلی در تزار انقلاب و توسعه فضاهای آموزشی را از راهبردهای اصلی خود قرار داد.با چنین نگاه و رویکردی، آموزش و پرورش استان قزوین با بهره مندی از ۱۷ هزار معلم نقش بی بدیل و مهمی را در حوزه تربیتی جامعه ایفا می کند و با وجود ۲۵۰ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی، سرمایه های انسانی ارزشمندی را به عنوان پشتوانه های علمی را برای کشور و این استان رقم زده است.
به گزارش رکنا ازقزوین،نقی سیاهکالی مرادی مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین، یک هزار و ۸۰۰ آموزگار و دبیر و همچنین با استفاده از ماده ۲۸ از بین دانشآموختگان دیگر دانشگاهها طی ۲ سال اخیر در بدنه آموزش و پرورش استان جذب شد.امسال در اقدامی کم سابقه، استخدام ۲۸ هزار آموزگار ابتدایی و ۲۲ هزار دبیر و هنرآموز آموزش و پرورش در دستور سازمان اداری استخدامی دولت سیزدهم قرار گرفت، که سهمیه استان در این رابطه ۳۲۴ نفر در آزمون استخدامی آموزگاری و در بخش دبیری آموزش و پرورش نیز 397 نفر است که روند جذب معلمان در دوره متوسطه اول و دوم نیز از شهریورماه امسال آغاز خواهد شد و 334 نفر از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان که فارغ التحصیل شده اند از اول مهرماه در مدارس استان مشغول خدمت می شوند.
توجه ویژه به مناطق محروم اولویت برنامههای آموزش و پرورش قزوین است
یکی از دغدغههای اصلی این دستگاه رسیدگی به مشکلات دانش آموزان مناطق محروم است، عدالت آموزشی و توجه ویژه به مشکلات مدارس، دانش آموزان و معلمان این مناطق در اولویت برنامههای این نهاد است. در دولت سیزدهم این رویه با عزمی جدیتر و با رویکرد تربیتی از اسفندماه ۱۴۰۱ آغاز و به نام شهید والامقام "روح الله عجمیان" نیز مزین شده است. هم اکنون ۱۱۶ گروه جهادی جهت ارایه خدمات به مدارس شناسایی شده و در ۱۴ منطقه آموزشی استان نیز خدمت رسانی میکنند. امسال تحقق عدالت آموزشی در کسب رتبه های برتر کنکور سراسری توسط دانش آموزان مدارس دولتی استان به واسطه تاثیر 40درصدی معدل امتحانات نهایی متبلور شد که امید است با افزایش تاثیر معدل در کنکور سراسری عدالت آموزشی ارتقاء یابد .
همچنین در راستای گسترش عدالت آموزشی، مقرر گردیده است، ابلاغ معلمان مدارس خاص استان قزوین(مانند تیزهوشان، نمونه دولتی و... ) از سال تحصیلی 1403-1402 به صورت 12 ساعت در مدارس خاص و 12ساعت در مدارس عادی دولتی با اولویت مدارس کم برخوردار صادر گردد.
افزایش نرخ پوشش تحصیلی دانش آموزان لازم التعلیم قزوینی در تمام مقاطع تحصیلی
نرخ پوشش تحصیلی واقعی دوره ابتدایی دانش آموزان ۶ تا ۱۱سال را شامل میشود که در سطح استان قزوین ۹۹.۱۴درصد پسران و ۹۹.۲۲ درصد دختران، که مجموعاً ۹۹.۱۸درصد پوشش تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در استان بوده است. همچنین در سال تحصیلی۱۴۰۱-۱۴۰۲ نرخ پوشش تحصیلی دانش آموزان در استان قزوین مجموعاً ۹۹.۲۹ درصد پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی بوده است که این نرخ نسبت به سال گذشته روند افزایشی داشته است.حاصل برنامهریزیهای انجام شده در این خصوص، افزایش نرخ پوشش تحصیلی دانش آموزان در استان قزوین است که خوشبختانه پوشش تحصیلی در تمام دورههای تحصیلی بالاتر از میانگین کشوری است.
نرخ پوشش تحصیلی واقعی دوره اول متوسطه دانش آموزان ۱۲ تا ۱۴ سال در سال تحصیلی 1401-1400 را شامل میشود که در سطح استان قزوین ۹۵.۱۱ درصد پسران و ۹۶.۱۰ درصد دختران که مجموعاً ۹۵.۵۹ درصد پوشش تحصیلی در استان بوده و این میزان نسبت به میانگین کشوری که ۹۱.۱۷ درصد اعلام شده رشد چشمگیری را نشان میدهد. همچنین در سال تحصیلی ۹۹-۱۴۰۰ نرخ پوشش تحصیلی دانش آموزان در استان قزوین مجموعاً ۹۵.۳۲ درصد پوشش تحصیلی در متوسطه اول بود که میانگین کشور ۹۰.۹۴ درصد بوده و نشان از توجه جدی پوشش تحصیلی دانش آموزان است. نرخ پوشش تحصیلی در دوره متوسطه دوم یعنی 15تا 17 سال، در سال 1401 در دختران 88.39 اعلام شده است که عدد میانگین کشوری 81.34 می باشد. در پسران نرخ پوشش تحصیلی 83.93 می باشد که عدد میانگین کشوری 78.67 می باشد. در مجموع میانگین نرخ پوشش تحصیلی در دوره متوسطه در دختران و پسران 86.10 می باشد که نسبت به میانگین کشور که عدد 79.98 می باشد بالاتر است.
اختصاص 340 میلیارد تومان اعتبار سفر رییس جمهور برای تکمیل طرحهای نیمه تمام آموزش و پرورش
در سفر رئیس جمهور به استان با اختصاص 340 میلیارد تومان برای تکمیل طرحهای نیمه تمام آموزشی، پرورشی و ورزشی در قزوین موافقت شد، همچنین ۱۶ میلیارد تومان برای تکمیل ۲ کارگاه فنی و حرفهای و یک خوابگاه دانش آموزی که به ترتیب هشت میلیارد تومان توسط سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور و هشت میلیارد تومان توسط استان در سال ۱۴۰۱ در نظر گرفته شد. ۱۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیزات کارگاهی و آموزشی به منظور تامین نیاز هنرستانهای فنی و حرفهای و کاردانش استان تخصیص یافت که براساس اسناد بالادستی، رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش از جایگاه مهمی برخوردار هستند و برای تامین نیاز بازار کار توجه به این رشتهها اهمیت زیادی دارد.
۲۰ میلیارد تومان برای تکمیل اردوگاه دانش آموزی شهید بابایی یانس آباد توسط سازمان برنامه و بودجه کشور تا خرداد سال ۱۴۰۲ اختصاص یافت، این اردوگاه ظرفیت بسیار خوبی برای تبدیل شدن به مرکز اردوگاهی کشور دارد و مکان بسیار مناسبی برای اجرای برنامههای فرهنگی و اوقات فراغت دانشآموزان است.
همچنین اختصاص ۳۸ میلیارد تومان برای تکمیل استخر دانش آموزی شهید رجایی و الوند توسط سازمان برنامه و بودجه کشور در سال ۱۴۰۱، اختصاص ۱۵ میلیارد تومان برای تکمیل استخر دانش آموزی آوج توسط بنیاد مستضعفان درسال ۱۴۰۱ و اختصاص ۲۸ میلیارد تومان برای تکمیل ۶ کانون فرهنگی - هنری دانش آموزی استان از محل منابع استانی در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ است. اختصاص ۳۲ میلیارد تومان برای تکمیل چهار سالن ورزشی، ۲ چمن مصنوعی و یک مجتمع دانش آموزی توسط استان در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، اختصاص ۲۰ میلیارد تومان برای احداث دبیرستان جایگزین پاسداران (دولت خانه صفوی) توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و استان به نسبت مساوی در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از مصوبات سفر رییس جمهور به استان قزوین است، در مجموع از اعتبارات اختصاصی تاکنون 90میلیارد تومان تاکنون تخصیص پیداکرده است و بالغ بر 72میلیارد تومان جذب شده است.
افزایش تقریبی 50درصدی سرانه ورزشی دانش آموزی استان( از 33سانتی متر مربع به 48سانتی متر مربع افزایش یافت.) اجرای طرح شهید سلیمانی، با اعتبار بالغ بر 40 میلیارد تومان در مناطق کم برخوردار و داخل مدارس شامل41 چمن 3 سالن ورزشی و 8 کلاس درس تربیت بدنی، سپس از ۲۹۲ طرح آموزشی، پرورشی، ورزشی و تاسیساتی در آموزش و پرورش استان، به بهره برداری رسید.
جذب اعتبار 30 میلیارد تومانی جهت تکمیل استخرهای شهید رجاییو راه آهن: تکمیل استخر راه آهن و پیشرفت 90 درصدی استخر شهید رجایی از دیگر اقدامات آموزش و پرورش استان در راستای محرومیت زدایی است و تجهیزات و اقلام ورزشی با اعتبار بالغ بر یک میلیارد و پانصد میلیون تومان در مدارس استان، تهیه و توزیع شد.
کلام آخر:
آموزش و پرورش در گستره وسیع و متنوع از ماموریت ها به عنوان یک دستگاه انسان ساز سهم بسیار زیادی در هدایت جامعه به سمت آینده ای روشن و مسئولیت پذیری دانش آموزان به عنوان شهروندان قانون مدار و مشارکت پذیر ایفا می کند که در گام دوم انقلاب اسلامی به دنبال تحقق عدالت آموزشی و اجرای کامل سند تحول بنیادین می باشد کیفیت آموزش و پرورش در گرو تهیه و تدوین برنامههایی جامع بر مبنای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مبتنی بر آرمانهای بلند نظام اسلامی است.
ارسال نظر