ارائه 4 میلیون نفرساعت آموزش‌های مهارتی

به گزارش رکنا ازقزوین، علی طاهرخانی در نشست خبری افزود: در جریان سفر رئیس جمهور ۲۰ میلیارد تومان برای تکمیل این طرح درنظر گرفته شد که پیگیر تخصیص اعتبارات باقی مانده این پروژه برای بهره برداری از آن هستیم.

وی اضافه کرد: همچنین در استان قزوین 64 کارگاه و 65 مربی در اختیار اداره‌کل فنی و حرفه‌ای استان قزوین هستند که مربیان ما در آموزشگاه‌های دولتی بیشتر آموزش رشته‌های پرخرج و پرهزینه مانند تراشکاری، جوشکاری و فلزکاری را بر عهده دارند و آموزش‌های مهارتی در حوزه نرم‌افزاری به آموزشگاه‌های آزاد سپرده شده است.

وی سیاست سال جاری این اداره کل در حوزه مهارت آموزی و آموزش را کیفی سازی دانست و اذعان کرد: برنامه های این اداره کل در راستای آموزش بهتر به متقاضیان، افزایش مراکز آموزشی و تجهیز این مراکز تدوین شده است که با تعداد آموزش کم تر کیفیت آموزش ارتقاء یابد.

وی از تلاش برای هم پوشانی امکانات و تجهیزات مراکز دولتی آموزش فنی و حرفه ای قزوین خبر داد و گفت: شناور شدن تجهیزات را در دستور کار قرار داده‌ایم تا همه مراکز امکان بهره مندی برگزاری دوره های مهارتی پرتقاضا را در راستای عدالت آموزشی داشته باشند.

طاهرخانی با بیان اینکه قزوین دارای ۶۵ مربی با ۱۱ مرکز ثابت و ۶۴ کارگاه آموزش فنی و حرفه ای در بخش دولتی است که جوابگوی نیازهای مهارتی استان نیست،افزود: باید برای جبران این نیاز از ظرفیت بخش خصوصی بهره مند شویم.

وی با اشاره به فعالیت ۲۷۵ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای در استان قزوین،گفت: رشته های سخت و پرهزینه مانند جوشکاری، مکانیکی و فرز CNC در مراکز دولتی ارایه می شوند اما رشته های سبک و نرم افزاری در آموزشگاه های آزاد در حال ارایه هستند.

سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین همچنین با بیان اینکه کارگاه های مهارتی بخش صنعت باید افزایش یابد، افزود: در بخش صنعت ۱۷ آموزشگاه داریم در حالی که در بخش خدمات دارای ۱۶۵ آموزشگاه هستیم که نشان دهنده عدم تناسب است.

وی ادامه داد: تکمیل این پروژه که یکی از بزرگترین مراکز سنجش آموزش فنی و حرفه ای کشور محسوب می شود، بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیازمند دارد.

وی با اشاره به آموزش های های مهارتی رایگان ارائه شده در سال گذشته توسط این اداره کل، گفت: ۲۶ هزار و ۲۲۰ نفرساعت هم آموزش مهارتی به زندانیان در زندان های مرکزی قزوین و آراسنج، ۱۴ هزار و ۸۹۰ ساعت برای زنان سرپرست خانوار،  ۱۲ هزار و ۴۳۶ نفرساعت برای ساکنان سکونت‌گاه‌های غیررسمی، ۱۰ هزار و ۷۷۰ نفرساعت برای خانواده‌های آسیب‌دیده از اعتیاد و ۳ هزار و ۲۵۳ نفرساعت به معلولان در سطح استان قزوین آموزش داده شده است

 

لیلا بیگدلی/قزوین