دارند استفتاء جمع می کنند تا ادامه «شهرزاد» پخش نشود + صوت

این سریال همزمان با عرضه در شبکه نمایش خانگی در شبکه نمایش خانگی مجازی نیز عرضه شد. این یعنی هم دراین سوی مرز مخاطب خود را جلب کرد و هم آمار دانلود مجموعه توسط ساکنان ایرانی آن سوی مرز نشان داده است که شهرزاد توانسته است لا به لای مجموعه های موفق جهان نگاه مخاطب را به خود معطوف کند ولی دراین میان ،این روزها یک خبر هم به گوش می رسد و آن اینکه کسانی هستند که می گویند باید این مجموعه تلویزیونی از بازار جمع شده ، منتشر نشود زیرا مخاطب ایرانی را به انحراف می کشاند، اینکه چرا این نظرات ایجاد شده است بهانه ای شد تا به گفت و گو با محمد امامی تهیه کننده «شهرزاد» بپردازیم واو که در سفر خارج از ایران به سرمی برد دراین گفت و گوی تلفنی از چه شد شهرزاد را ساختند و چرا افرادی پیدا شده اند که شهرزاد را دوست ندارند و در آینده چه خواهد ساخت گفت .

*اولین سوالی که در گفت وگو با تهیه کننده یک اثر تصویری مطرح می شود این که در قصه این اثرچه دیدید و به خود گفتید:« من همراه ساخت این اثر خواهم شد»؟ قصه «شهرزاد» چه ویژگی هایی داشت؟

- پیش از اینکه سریال «شاهگوش » را بسازیم، اولین نشست و گفت و گویمان با «حسن فتحی » در مورد ساخت مجموعه شهرزاد بود، چون من اعتقاد داشتم بالاخره جای یک ملودرام ، درام عاشقانه در نمایش خانگی خالی است واز آنجاییکه در این عرصه ممییزی های موجود در صدا و سیما دارد کمتر بوده و دست کارگردان برای بهتر ساختن بازاست به این معنی که می تواند تقریبا آنچه را دوست دارد بسازد با «حسن فتحی» درمورد تولید شهرزاد صحبت کردیم. اعتقادم این بود که دیگر این روزها طنز در رسانه خانگی جوابگو نیست، دلیل آن هم این که مردم ما امروزه از تلخترین مباحث زیباترین طنز را می سازند. یعنی طنزی که مردم بین خود می سازند از آنچه ما قصد داریم برایشان بسازیم جلوتر است به خصوص که در طنز خیلی هم نمی توانیم از خط قرمز ها عبور کنیم، همین می شود که طنزمتداول بین مردم از آنچه ما به اصطلاح می خواهیم برایشان بسازیم جلو می زند. همین الان هم آثار طنزی که ساخته می شود به شکلی تکرار کارهای قبلی است. ما با توجه به اینکه جای یک ملودرام عاشقانه خالی بود برای ساخت مجموعه ای با این حال و هوا با «حسن فتحی » صحبت کردیم در این نشست و گفت و گوهای اولیه روی یک اصل به توافق نظر رسیدیم و آن داشتن یک فیلمنامه قوی بود، نگاهمان به نگارش فیلمنامه ای بود که تا الان در تلویزیون نمایش داده نشده باشد و مردم تا کنون از دیدن آن محروم بودند و ما می توانستیم آن را در رسانه خانگی ایجاد کنیم. به نظرم برگ برنده و انگیزه لازم من در مقام تهیه کننده و «حسن فتحی » به عنوان کارگردان این اثردر حالی که همیشه هم در تلویزیون برایشان کار وجود دارد ولی تصمیم گرفتند که این پروژه را هدایت و کارگردانی کنند این بود که قصه ای مقابل دوربین برده و ساخته شود که نظیر آن در تلویزیون نمایش داده نشدهباشد و در رسانه خانگی امکان تولیدش بیشتر است.

* این روزها می گویند، گفتنی که حتی به مجلس هم رسیده است و آن اینکه «شهرزاد» از خط قرمزها گذرکرده است و قصه اش مناسب کانون خانواده های ایرانی نیست ، به اقلیم وقوم هایی توهین می کند و شئونات لازم را نیز رعایت نکرده است ، حرف هایی که گفته می شود ولی وقتی مورد برآورد قرار می گیرد خبری از توهین لا به لای قصه و بازیگری ها دیده نمی شود نگاه شما به این سخنان ؟

- وقتی یک کار بد است ، مردم در موردش بد می گویند ، وقتی یک اثر متوسط است اصلا در موردش صحبت نمی کنند ولی وقتی یک کار خوب است ، بسیار از خوب بودن آن صحبت می کنند و خیلی ها هم دنبال عیب جویی از آن می افتند آن هم با این دلیل ذهنی که چرا موفقیت برای این مجموعه ، چرا برای مجموعه های ما نه ! و با این تفکر سخنان تخریبی زیادی می گویند. به نظرم حکایت از" ماست که برماست" است ، به این دلیل که نقدکنندگان منفی «شهرزاد» شما از مجلس گفتید ، من از دیگرانی می گویم که در تلاش برای استفتاء جمع کردن هستند تا مانع ادامه پخش این سریال شوند. من تاکید می کنم مجموعه «شهرزاد» سخت ترین ممیزی حتی سخت تر از ممیزی های سینما در موردش اعمال شده و خط قرمز را به هیچ عنوان رد نکرده است . به نظرم باید دست این منتقدان که هیاهو می کنند را گرفت و برد به سینماهای کشور و حجاب در آثار سینمایی را به آنها نشان داد تا متوجه شوند که «شهرزاد» به شدت مقید به شئونات بوده است . این مقایسه را از آن باب انجام دادم که به هر حال رسانه خانگی ممیزی های سینما برایش اعمال می شود و پیرو ممیزی های تلویزیون نیست. با همه این اوصاف معتقدم این افراد کسانی هستند که در پوشش چنین ابزار هایی قصد ضربه زدن به این مجموعه را دارند ، این درحالی است که کارشناسان مذهبی و ارشاد که «شهرزاد» را دیده اند همه بر این اصل صحه گذاشته اند که این کار هیچ خط قرمزی را رد نکرده است . به هر ترتیب باید برای برآورد یک اثر کل آن را مدنظر داشت ، نمی شود با یک صحنه از یک اثر برای آن حکم صادر کرد ، با این نگاه ، الان فیلم «محمد رسول الله (ص)» را هم به تماشا بنشینیم باید به زنان بی حجابی که در اثر هستند نقد سیاه داشت و گفت :« این فیلم سمبل بد حجابی است » باید کل یک کار را مورد بررسی قرار داد ،باید دید فیلم یا سریال از کجا شروع می شود به کجا ختم می شود و اصلا هدف آن چیست تا به اصل هدف فیلمساز و روایت فیلمنامه رسید. این نوع نقد ها به نظر من تنها دلیلی که دارد حسادت است ، آنهم حسادتی از درون خودمان نه از سوی دشمن بیرونی .

*از حواشی های شهرزاد گفتیم ، یک مجموعه قبل ازاینکه وارد بازار شود بارها مورد بازبینی مسئولان و کارشناسان در مراجع مختلف قرار می گیرد به حتم «شهرزاد » هم مستثنی نیست ، این مجموعه تلویزیونی تا پیش از عرضه توسط چه مراجع و مراکزی مورد بررسی قرار گرفت و تا چه میزان نیاز به تغییرات پیدا کرد؟

- قسمت به قسمت این مجموعه برای تولید و ضبط پروانه ضبط جداگانه دریافت کرد ، یعنی هر 26 قسمت این سریال پروانه ساخت مختص به خودرا دارد که برای دریافت هر بخش نیز در شورا مورد بازبینی قرار گرفت ، اعضای شورا هم چند نفر هستند از نهادهای مختلف کار را می بینند تا اگر مشمول ممییزی است اعمال شود و حال با این شرایط من اعلام می کنم تا این لحظه «شهرزاد» حتی یک فرم نیز اصلاحی نخورده است.

*به نظر ساخت شهرزاد 2 یک ریسک بزرگ است، اصولا هر اثری که به شماره 2 خود رسیده است مخاطب اولیه خود را نداشته است

-همین طور است، به همین نکته ای که شما گفتید هم فکر کردیم . ما همه تلاش خود را نخواهیم کرد تا شهرزادی مثل شهرزاد یک بسازیم، ما با این تصور که شهرزاد یک را گروه دیگر ساخته اند ،می خواهیم روی آنها را کم کنیم و شهرزاد 2 را به شکلی بسازیم که خیلی جلوتر و بهتر از شهرزاد یک باشد، بخاطر همین است که حتی به اینکه شهرزاد 2 را بسازیم یا نه و اگر قرار است بسازیم چگونه بسازیم فکر می کنیم.اگر قصه ای را داشته باشیم که جلوتر از شهرزاد 1 باشد حتما آن را خواهیم ساخت و اگر نداشته باشیم به قول شما هیچ وقت دنده عقب نمی رویم و کار ضعیف تری را انجام نخواهیم داد این را هم به شما و هم به مردم قول می دهم.





حجم فایل صوتی: 5.65M | مدت زمان فایل صوتی: 00:00:00
کدخبر: 515 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟