راز یک‏ساله  قتل خاموش

صحنه مرموز مرگ

اواسط سال گذشته بود که ماجرای مرگ یک زن به نام «مینا» در خانه‌ای پر از گاز منوکسیدکربن به پلیس، اورژانس و آتش‌نشانی زرندیه استان مرکزی مخابره شد.

مأموران پلیس که همزمان با تیم‌های امدادی پا در خانه زوج جوان گذاشته بودند، در بررسی‌های خود پی بردند که مینا در زمان حادثه تنها بود و کبودی‌هایش ناشی از گازگرفتگی است.

شوهر مینا که در جمع امدادگران اورژانس در تکاپو بود، وقتی اعلام شد کار از کار گذشته و مینا دیگر نفس نمی‌کشد، با گریه و زاری خودش را به در و دیوار کوبید و از اینکه همسرش در غیاب وی با گازگرفتگی از پا درآمده است، ابراز ناراحتی کرد.

این مرد در همان مرحله تحقیقات ابتدایی به پلیس گفت: من صبح مثل همیشه سر کار رفتم و وقتی برگشتم، هر چه زنگ زدم، مینا در را باز نکرد، نگران شدم و با کلید خودم در را باز کردم و داخل رفتم، بوی تند گاز داخل خانه‌ام را همان لحظه نخست فهمیدم و با دیدن همسرم که بی‌حال روی زمین افتاده بود، سریع با اورژانس تماس گرفتم.

وی افزود: آتش‌نشانی و پلیس را هم خبر کردم و احتمال می‌دادم بتوانم مینا را از مرگ نجات دهم، اما انگار کار از کار گذشته است.

دستور قضایی

ماجرای مرگ مینا در گازگرفتگی وقتی پیش روی بازپرس دادسرای زرندیه قرار گرفت، وی دستور داد تا جسد برای معاینه در اختیار پزشکی قانونی قرار گیرد و بازرسان آتش‌نشانی علت حادثه را بررسی کنند.

از سوی دیگر، مأموران پلیس که به تحقیق از خانواده مینا دست زده بودند، پی به اختلافاتی بین زن و شوهرش بردند که البته «قاسم» ادعا کرد اختلافاتشان عمیق نبوده و آن دو نه‌تنها به یکدیگر علاقه‌مند بودند، بلکه آرزوهای زیادی برای خوشبختی در آینده‌شان داشته‌اند.

یک سال بعد

پرونده مرگ مرموز مینا با وجود معاینات ابتدایی که نشان از خفگی وی ناشی از استنشاق گاز داشت، هنوز مختومه نشده بود تا اینکه بازرسان آتش‌نشانی در اظهارنظر خود سهل‌انگاری از وسایل گرمازای گازی توسط اهالی خانه را عامل انتشار گاز در فضای خانه این زوج دانستند.

در حالی که یک گام بیشتر تا مختومه نشدن پرونده این مرگ معمایی نمانده بود متخصصان پزشکی قانونی در نظریه عملی برخاسته از اقدامات ویژه خود را اعلام کردند و مسیر تحقیقات را تغییر دادند.

وقوع جنایت

در این نظریه پزشکی جنایی که در اختیار بازپرس دادسرای زرندیه قرار گرفت، آمده بود که مینا هیچ علائمی ناشی از مسمومیت گازی نداشته است و علت مرگ این زن بر اثر نارسایی تنفسی به دنبال خفه‌کردگی با فشار دهان بوده است.

همین نظریه کافی بود تا تیم قضایی و پلیسی خود را در برابر یک قتل خاموش ببینند که در آن عامل جنایت ابتدا مینا را خفه کرده تا برای انحراف مسیر تحقیقات جنایی با دستکاری وسایل گازسوز صحنه مرگ بر اثر گازگرفتگی را به تصویر بکشد.

قاتل آشنا

بازپرس پرونده قتل این زن، بلافاصله به تیمی از مأموران پلیس آگاهی زرندیه دستور داد تا رازگشایی کرده و قاتل را به دام اندازند.

بدین ترتیب تجسس‌ها از سر گرفته شد و کارآگاهان با توجه به بررسی شخصیت اجتماعی و خانوادگی مینا پی بردند که روز جنایت هیچ غریبه‌ای داخل این خانه نرفته است و از سوی دیگر چون قفل‌ها سالم بوده و آثاری از شکستگی روی درها وجود نداشت، مطمئن شدند قاتل حتما آشنا بوده و انگیزه‌اش چیزی جز سرقت بوده است.

در این مرحله، کارآگاهان با شوهر مینا که شیشه‌ای بود و انگیزه‌هایی مبنی بر اختلاف زناشویی بین او و زن جوان وجود داشت، روبه‌رو شدند که همه مشخصات قاتل آشنا را داشته است و توانسته بود با صحنه‌سازی، راز هولناک خود را به مدت یک سال پنهان نگاه دارد.

اقرار تکان‌دهنده

قاسم با دستور بازپرس پرونده بازداشت شد و اصرار کرد که بی‌گناه است و با سکوت در برابر تحقیقات روانه زندان شد.

قاسم پس از مدت طولانی‌ای که در زندان بسر می‌برد، وقتی دید چاره‌ای جز اعتراف ندارد و همه شاخه‌ها و ردپاها وی را قاتل معرفی کرده و داستان‌هایش برای بی‌گناهی دروغ شناخته شده است، به اقرار تکان‌دهنده‌ای کرد.

این مرد همسرکش در بازجویی‌ها گفت: من به شیشه اعتیاد داشتم و همین باعث اعتراض‌های مینا شده بود، او بارها قهر کرده و همیشه مرا عصبانی می‌کرد. همه می‌دانستند اختلاف داریم تا اینکه شب حادثه کلی شیشه کشیدم و در حالی که توهم دست از سرم برنمی‌داشت، با مینا دعوا کردم. او مدام اعتراض می‌کرد. اصلا قصدی برای قتل نداشتم. تنها خواستم صدایش را نشنوم که بالش را روی دهانش گذاشتم و فشار دادم. ناگهان دیدم مینا دیگر حرکتی نمی‌کند، وقتی بالش را برداشتم فهمیدم او را کشته‌ام. نمی‌دانستم چه کنم و برای اینکه مشخص نشود قاتل هستم، با صحنه‌سازی سعی کردم وانمود کنم در غیابم گازگرفتگی صورت گرفته است و هنوز هم پشیمان هستم.

بازسازی صحنه قتل

قاسم با این اعترافات همراه تیم پلیسی در صحنه قتل همسرش حاضر شد و چگونگی خفه کردن مینا را بازسازی کرد.

بنابر این گزارش، با دستور بازپرس پرونده عامل جنایت روانه زندان شد تا پس از صدور کیفرخواست در دادگاه کیفری استان مرکزی محاکمه شود.

تحلیل کارشناس

مسعود فروزش، روان‌شناس در خصوص چگونگی رفتار با افراد خطرناک بویژه شیشه‌ای‌ها می‌گوید: وقتی یکی از اعضای خانواده، دوست یا حتی بچه‌محل به واسطه اعتیاد به شیشه و مواد روانگردان دچار تغییر رفتار شده و خشن می‌شود، باید توجه داشت تا در برابر آنها رفتاری مناسب اتخاذ کرد تا خدای ناکرده اتفاق ناگواری نیفتد. وی می‌افزاید: حتی دلسوزی به اینگونه افراد و تشویق آنها برای ترک شیشه یا خشونت راه و روش مناسب خود را دارد، چراکه با کمی اشتباه شاید باعث افزایش هیجان و خطرزایی شد که اثرات غیرقابل جبرانی دارد. این روان‌شناس در ادامه اضافه می‌کند: هم‌خانگی‌‌های چنین شخصیت‌هایی باید بدانند که اعتراض مداوم به آنها باعث تصمیم‌های آنی و خطرناک می‌شود و بهتر است هر کسی با یک شیشه‌ای زندگی می‌کند، برای اتخاذ روش مناسب نزد مشاوره‌های متخصص برود تا بتواند با خنثی کردن حساسیت‌های چنین افرادی آنان را به مسیر درست که همان ترک شیشه است، بکشاند.

کدخبر: 471 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟