غلامرضا شریعتی ضمن اعلام این خبر در خصوص حادثه آتش‌سوزی مجتمع پتروشیمی اظهار کرد: پس از اطلاع از وقوع آتش‌سوزی، بلافاصله ستاد مدیریت بحران در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در شهرستان ماهشهر و در استان تشکیل شد. ساعتی بعد هم معاونان امنیتی، عمرانی و مدیرکل مدیریت بحران استانداری راهی محل حادثه شده و از نزدیک و با همراهی سایر مسئولان، وضعیت را مدیریت کردند.وی افزود: پس از اعلام نیاز، تمام امکانات استان از جمله شرکت ملی حفاری، شرکت مناطق نفتخیز، اداره‌ کل بنادر، فرودگاه‌ها، شهرداری‌ها و تمام نیروهای تخصصی استان به کار گرفته شدند.
استاندار خوزستان گفت: شخص رئیس جمهوری، دفتر ایشان، وزیر کشور و معاونان وی موضوع را به صورت ویژه دنبال می‌کردند و در بسیج امکانات همکاری لازم را داشتند سپس هواپیمای آب‌پاش با 40 تن آب در فرودگاه اهواز مستقر شد و در اختیار ما قرار گرفت، اما به دلیل اینکه استفاده از آب در این وضعیت مناسب نیست، از این هواپیما استفاده نشد.شریعتی در خصوص علت حادثه عنوان کرد: تا جایی که اطلاع دارم علت اصلی حادثه هنوز مشخص نیست و تیم بررسی علت حادثه تشکیل شده است اما باید به صورت کارشناسی علت حادثه مورد بررسی قرار گیرد. البته اتفاق نظری هست که مشکل فنی و نقص فنی، دلیل بروز این حادثه است.وی با اشاره به شکل‌گیری حادثه تصریح کرد: در ابتدا تلاش برای مهار حریق برج مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا بود.
این برج که بلندترین برج منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر با ارتفاع 125 متر است، دچار آتش‌سوزی شده بود و آتش از آن به مخزنی با ظرفیت حدود 20 هزار تن نفتا سرایت کرد. تلاش وافری بود که در ابتدا، آتش برج مهار شود زیرا برج سقوط می‌کرد و این امکان وجود داشت که در مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان سقوط کند و آسیب جدی به این مجتمع برساند.استاندار خوزستان با بیان اینکه تلاش همزمان بر تثبیت و خاموش کردن برج بود، خاطرنشان کرد: صبح جمعه، برج خاموش و وضعیت عادی شد اما مخزن نفتا دوباره دچار آتش‌سوزی شد و آتش بزرگی رخ داد. در مجاورت مخزن، مخازن گازی و کروی بسیاری بود اما وضعیت با دقت مدیریت شد.شریعتی ادامه داد: تخلیه مواد از مخزن با لوله‌های 6 و 4 اینچ انجام می‌شد. در تخلیه مواد، دقت لازم انجام و دما نیز کنترل می‌شد زیرا اگر دما بالا می‌رفت، امکان حریق مواد نیز وجود داشت. با تلاش انجام شده، 6 هزار تن مواد نفتا از مخزن در حال آتش تخلیه شد و از هدررفت این میزان مواد جلوگیری و موجب تسریع در مهار آتش شد.
وی اظهار کرد: آتش، گرمای بسیاری ایجاد کرده و از سوی دیگر نیز دمای هوا بسیار بالا بود.دراین میان تلاش مجاهدانه نیروهای آتش‌نشانی در این گرمای طاقت فرسا را از نزدیک شاهد بودم.البته این نگرانی وجود داشت که مخازن مجاور به دلیل این گرما دچار حریق شوند. اگرچه مخازن به صورت خودکار خنک می‌شدند اما آتش‌نشانان اقدام های لازم را برای خنک کردن مخازن گاز کروی و مخازن بنزین انجام دادند و دمای این مخازن کنترل شد.
استاندار خوزستان گفت: تلاش نخست این بود که آتش سرایت نکند و سپس مهار شود. در عین حال باید مخزن به طور کامل فرو نریزد تا آتش سرایت نکند. ابتدا ساعت 2 بعداز ظهر جمعه تصمیم گرفته شد با عملیات ضربتی آتش مهار شود اما این عملیات موفقیت‌آمیز نبود. پس از آن مقرر شد تا پایان سوزانده شدن کامل مواد، آتش مهار شود که این شیوه در جهان معمول بود، اما ساعت یک بامداد تصمیم گرفته شد با توجه به وجود امکانات لازم و فوم مورد نیاز، حمله ضربتی برای مهار آتش انجام شود. عملیات مهار آتش در مدت حدود یک ساعت و ۴۵ دقیقه تا ۲ ساعت انجام و خوشبختانه با تلاش‌های به عمل آمده آتش مخزن مهار شد.شریعتی ادامه داد: پس از خاموش شدن آتش، کار نیروهای آتش‌نشانی متوقف نشد زیرا اگر آب‌پاشی بر مخزن انجام نمی‌شد، این امکان وجود داشت که مخزن دوباره دچار حریق شود. بدین ترتیب تا ساعت 8 صبح روز شنبه آب پاشی بر دیواره مخزن و خنک‌سازی مخزن انجام می‌شد.وی اظهار کرد: خداوند را شاکر هستیم که لطف او شامل حال ما شد و این حادثه بزرگ تلفات جانی نداشت و تلفات اقتصادی آن نیز کنترل شد و با حداقل خسارت همراه بود.استاندار خوزستان با قدردانی از تلاش تمام نیروهای امدادی و آتش‌نشانی در این حادثه گفت: از شخص رئیس جمهوری، هیأت دولت و وزیر نفت که این حادثه را به شکل مستقیم دنبال می‌کردند سپاسگزارم.وی تأکیدکرد: پتروشیمی بوعلی متعلق به وزارت نفت نیست و متعلق به بخش‌ خصوصی است اما شاهد آن بودیم که وزیر نفت و مجموعه وزارت نفت تلاش‌های بسیاری در خصوص مهار آتش انجام دادند.

کدخبر: 88211 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟