هیچ سندی معتبرتر و مورد وثوق‌تر از قانون اساسی نداریم/ قانون اساسی بالاترین سند برای احیا و پاسخ به حقوق مردم است

محمدباقر قالیباف امروز ( شنبه12 آذر) به مناسبت روز قانون اساسی در سالن اجلاس سران و با موضوع احصای راهکارهای مؤثر اجرای قانون اساسی بر اساس اصل ۱۱۳ قانون اساسی و تفسیر شورای نگهبان از این اصل برگزار شد، در کنار سایر رؤسای قوا حضور یافت.

قالیباف در این همایش گفت: در ابتدا به سهم خودم به همه عزیزان و بزرگواران و اندیشمندان در حوزه حقوق، از بخش های مختلف دانشگاهی و بخش های دولتی، حوزه های علمیه، برادران و خواهران گرامی و همچنین مهمانان خارجی حاضر در این جلسه عرض خیر مقدم دارم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در ابتدا درود می فرستم به روح پرفتوح شهدا و امام شهدا، امامی که جز برای خدا کلامی نگفت و جز در راه خدا گامی برنداشت و به ویژه درود می فرستیم به روح پرفتوح شهید بهشتی(ره)، شهیدی که در پایه گذاری، شکل گیری و تصویب قانون اساسی، نقش بسیار کلیدی و اساسی را ایفا کردند و همچنین تشکر می کنم از عزیزان خود در دولت، به ویژه برادر عزیز و مجاهدم دکتر دهقان، معاون حقوقی ریاست محترم جمهور که در این روز عزیز این فرصت را فراهم کردند که به یک بحث مهم در حوزه اجرای قانون اساسی بپردازیم.

وی در ادامه با بیان اینکه همه ما بر موضوع اهمیت، قانون اساسی و نقش آن در انسجام ملی و وحدت ملی و در پیشرفت کشور خود از این مسیر، اتفاق نظر داریم، عنوان کرد: نزدیک ترین و سهل الوصول ترین و مطمئن ترین راه برای تعیین روابط و انسجام بین حاکمیت، مردم و جامعه و برای حفظ یکپارچگی کشور و انسجام ملی خود، هیچ سندی معتبرتر، مؤثرتر، مورد وثوق تر و در دسترس تر از قانون اساسی نداریم پس همه باید با هر گرایش، دین، مذهب و سلیقه و قومیتی که در ایران عزیز زندگی می کنیم و شهروند جمهوری اسلامی محسوب می شویم باید به آن احترام بگذاریم.

قانون اساسی باطل‌السحر برنامه‌های دشمن علیه کشور است

وی تصریح کرد: همه کسانی که دل در گرو ایران و اسلام دارند، بدانند که باید برای اجرای تمام عیار قانون اساسی تلاش کنیم چراکه این رویکرد باطل‌السحر برنامه و تلاش‌های دشمن علیه هویت، امنیت و پیشرفت کشور است.

قالیباف بیان کرد: وقتی با دقت بیشتر به سال‌های گذشته نگاه کنیم برخی نیروها و دسته‌های سیاسی را می‌بینیم که با قانون اساسی درافتادند، خواهان تجدیدنظر در آن بودند یا آنکه از اجرای تمام و کمال آن طفره رفتند؛ بهانه آنها این بود که قانون اساسی کشور کارآمد نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: قانون اساسی میثاق ملی همه ملت ما است؛ ارزش‌ها، اسلامیت، جمهوریت و امنیت نظام ما مبتنی بر این قانون است.

وی یادآور شد: البته توجه داشته باشیم که باید همه ابعاد قانون اساسی را به طور متوازن اجرا کنیم تا این قانون کارآمدی خود را به نمایش بگذارد. این سخن درستی است که هنوز از همه ظرفیت‌های قانون اساسی استفاده نکرده‌ایم.

قالیباف بیان کرد: به همه قلمروهایی که قانون اساسی درباره آن تدوین شده و به آنها پرداخته است توجه نکردیم و هنوز به بخشی از قانون اساسی عمل نشده یا آنکه عملکردی متوازن و کامل وجود نداشته است.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: راهکار نجات‌دهنده، اجرای کامل، متوازن و بدون تحریف و انحراف از قانون اساسی است؛ چراکه قانون اساسی ما قانون مترقی و حلال مشکلات در ابعاد مادی و معنوی است.

آنچه به آن نیاز داریم تغییر در نگاه به قانون اساسی است

وی افزود: در بحث حکمرانی نو که پیش از این نکاتی را درباره آن عرض کردم، تأکید شده است، آنچه به آن نیاز داریم تغییر در نگاه به قانون اساسی و اجرای آن است نه تغییر در خود قانون اساسی.

قالیباف تصریح کرد: حکمرانی یک امر ملی است نه یک شعار جناحی که با خواستن یا نخواستن گروه یا حزبی تعیین تکلیف شود. باید بدانیم که کارآمدی، ارزش کانونی حکمرانی است و تا زمانی که پاسخ مشخص و شفافی به کارآمد بودن ندهیم و تا وقتی قدرت حل مسائل را پیدا نکنیم، قادر نخواهیم بود مسائل حقوق اساسی مردم را پاسخ گو باشیم.

قانون اساسی بالاترین سند برای احیا و پاسخ به حقوق مردم است

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: وقتی به فصل سوم قانون اساسی نگاه می‌کنیم که در آن حقوق ملت و رابطه آن با کارگزاران، نمایندگان و حاکمیت تعریف شده است، می‌بینیم هر کس مدعی این باشد که بخواهد حقوق عامه را پاسخ دهد یا در راستای آن کاری پیش ببرد، بدون شک باید همین قانون را به عنوان مهمترین تکیه گاه و سند به کارگیرد. قانون اساسی بالاترین سند برای احیا و پاسخ به حقوق مردم است و اولین حق مردم حفظ کرامت آنهاست.

وی ادامه داد: اولین حق مردم این است که زندگی خوبی در سایه دین و به کارآمدترین شکل ممکن داشته باشند و آنها باید نتیجه چنین مدیریتی را در همه شئونات زندگی خود ببینند. بدون شک فقر، تبعیض و فساد در تضاد با کرامت و منزلت انسانی است.

قالیباف اظهار کرد: به تعبیر آیت الله جوادی آملی، مردم ستون دین هستند پس حق این است که رضایت مردم به وسیله رعایت حقوق آنها جلب شود. نگاه ما به حکمرانی نو به این رابطه میان مردم و حاکمیت تعریف می‌شود. این نگاه از یک قرارداد اجتماعی که در مکاتب انسان ساخت مورد تأکید قرار گرفته باشد، بالاتر است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: عمق باورها و نگاه اجتماعی ما که مبتنی بر قانون اساسی و برخواسته از فرهنگ قرآنی است، بر این است که از جهت اخلاقی، اسلامی، انسانی و دنیوی و اخروی به عنوان کارگزاران نظام در برابر مردم مسئول هستیم نه فقط از آن جهت که بخواهیم یک قرارداد را اجرایی کنیم.

 گفتنی است ، این همایش به میزبانی رییس جمهور در محل سالن اجلاس سران با حضور حجت‌الاسلام محمد مصدق معاون اول قوه قضاییه، محمد دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی، تنی چند از نمایندگان مجلس و مهمانان خارجی برگزار شد.

کدخبر: 849194 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟