قیمت جهانی نفت امروز 3 اردیبهشت ماه 1401

به گزارش رکنا اقتصادی، به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز جمعه کاهش یافت و یک افت هفتگی حدود 5 درصدی را تجربه کرد. این اتفاق در شرایطی افتاد که دورنمای رشد اقتصاد دنیا ضعیف‌تر شده، نرخ بهره بالا رفته، قرنطینه‌های کرونایی در چین به تقاضا آسیب رسانده‌ و اتحادیه اروپا قصد تحریم واردات نفت از روسیه را دارد. اقدامی که عرضه نفت در دنیا را کاهش می‌دهد.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال در پایان معاملات دیروز با 1 دلار و 68 سنت معادل 1.6 درصد کاهش به 106 دلار و 65 سنت در هر بشکه رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم در پایان معاملات روز جمعه با 1 دلار و 72 سنت معادل 1.7 درصد کاهش به 102 دلار و 7 سنت رسید.

شاخص جهانی نفت خام برنت در ماه گذشته میلادی به 139 دلار رسیده بود که با بالاترین رقم از 2008 را نشان می‌داد. اما هر دو شاخص نفتی در این هفته به‌خاطر نگرانی‌های موجود درمورد تقاضا 5 درصد کاهش قیمت را تجربه کردند.

صندوق بین‌المللی پول که در این هفته پیش‌بینی خود از رشد اقتصاد دنیا در سال جاری میلادی را پایین آورده‌بود، اعلام کرد اگر کشورهای غربی تحریم‌های خود علیه روسیه را به‌خاطر جنگ اوکراین افزایش دهند و قیمت انرژی بالاتر رود، دورنمای رشد اقتصاد جهان تیره‌تر خواهد شد.

دولت آلمان پیش‌بینی رشد اقتصاد خود در سال جاری میلادی را از 3.6 درصد تا 2.2 درصد پایین آورده‌است و تقاضا برای بنزین، دیزل و سوخت هواپیما در چین در ماه آوریل احتمالاً 20 درصد نسبت‌به سال قبل کاهش خواهد داشت. چون بسیاری از شهرهای بزرگ چین از جمله شانگهای در قرنطینه کرونایی به سر می‌برند.

جروم پاول، رییس فدرال‌رزرو آمریکا در روز پنجشنبه اعلام کرد افزایش نیم‌درصدی نرخ بهره در اجلاس آینده این بانک مورد بررسی قرار خواهد گرفت که ارزش دلار را به بالاترین رقم طی 2 سال گذشته می‌رساند. دلار گران‌تر قیمت نفت و سایر کالاها را برای دارندگان سایر ارزها بالاتر می‌برد.

عرضه نفت در دنیا به‌خاطر کاهش 550 هزار بشکه‌ای تولید لیبی تحت فشار قرار گرفته و اگر اتحادیه اروپا نفت روسیه را تحریم کند، عرضه جهانی نفت بیش‌از پیش کاهش خواهد یافت.

هلند اعلام کرده استفاده از سوخت‌های فسیلی را تا پایان سال جاری میلادی به صفر می‌رساند.

بانک سرمایه‌گذاری مورگان استنلی پیش‌بینی خود از قیمت نفت خام برنت در سه‌ماهه سوم سال جاری میلادی را 10 درصد بالا برده و 130 دلار اعلام کرده‌است و آن را نتیجه کمبود عرضه نفت به‌خاطر تولید کمتر روسیه و ایران می‌داند.

کاهش 1.4 میلیون‌بشکه‌ای تقاضای روزانه نفت در بازار جهانی

به گزارش رکنا اقتصادی، به نقل از اویل پرایس، ریستاد انرژی در روز جمعه اعلام کرد تقاضای جهانی نفت 1.4 میلیون بشکه در روز کاهش یافته و به 99.6 میلیون بشکه در روز رسیده است، یعنی پائین‌تر از 100.2 میلیون بشکه‌ای که در 2019 ثبت‌شده بود. این مؤسسه تحقیقاتی انتظار ندارد تقاضا زودتر از سال آینده میلادی افزایش یابد.

کاهش تقاضای جهانی نفت احتمالاً نتیجه حمله روسیه به اوکراین، افزایش تورم، قرنطینه‌های کرونایی در چین و اختلال‌های موجود در زنجیره‌های عرضه است. قرنطینه‌های بیشتر و تشدید مسائل ژئوپولیتیکی می‌تواند تقاضا را از این سطح هم پایین‌تر بیاورد.

ریستاد انرژی اعلام کرد کاهش تقاضا نتیجه مستقیم کاهش فعالیت‌های اقتصادی در سراسر دنیاست و می‌تواند قیمت نفت را پایین بیاورد.

ریستاد انرژی تنها مؤسسه‌ای نیست که پیش‌بینی تقاضای نفت را پایین آورده است. اوپک هم پیش‌بینی خود از رشد تقاضای جهانی در سال جاری میلادی را 480 هزار بشکه در روز به‌خاطر کند شدن رشد اقتصاد جهان درنتیجه‌ جنگ اوکراین و قرنطینه‌های کرونایی چین پایین آورده‌است.

آژانس بین‌المللی انرژی هم پیش‌بینی خود از تقاضای جهان را 260 هزار بشکه در روز کاهش داده و آن را نتیجه بازگشت قرنطینه‌های شدید کرونایی در چین اعلام کرده‌است.

دراین‌بین بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول هر دو پیش‌بینی خود از رشد اقتصاد دنیا در سال جاری میلادی را پایین آورده‌اند.

ریستاد انرژی اعلام کرد اگر جنگ روسیه در اوکراین ادامه یابد، قیمت نفت و گاز بازهم افزایش پیدا می‌کند. مخصوصاً اگر اتحادیه اروپا درنهایت نفت و گاز روسیه را در سال جاری میلادی ممنوع کند.  

طبق گزارش این مؤسسه تحقیقاتی، جنگ روسیه در بدترین شرایط قیمت نفت خام برنت را در سه‌ماهه پایانی سال جاری میلادی به 180 دلار در هر بشکه می‌رساند و باعث رکود بیشتر اقتصاد و سقوط تقاضای نفت خواهد شد.

کدخبر: 773340 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟