خطر آلودگی هوا در مازندران

آلودگی هوا بر اساس پیش بینی ها در مازندران در شرف وقوع است.

به گزارش رکنا، در حالی که این روزها تهران به سختی با آلودگی هوا دست و پنجه نرم می‌کند و اگر کرونا نبود، قطعا همین آلودگی هوا مدارس را به تعطیلی می‌کشاند، مدیرکل هواشناسی مازندران نیز هشدار داد، این استان در معرض آلودگی هوا قرار دارد.

هر چند در گذشته نیز، محمد اسلامی استاندار وقت مازندران در همایشی در این استان، معتقد بود به دلیل توجه نکردن به هوای پاگ، وجود ناوگان فرسوده شهری و عدم توجه به آلاینده‌ها، شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر مازندران با آلودگی هوا مواجه هستند اما سوال اساسی اینجا است که در این روزهای کرونایی که ریه‌های مردم به شدت درگیر می‌شود، شدت این آلودگی در چقدر است و آیا ابزار لازم برای اندازه‌گیری آن در این استان وجود دارد.

سیدمحمدرضا رضوی، مدیرکل هواشناسی مازندران، با اشاره به وضعیت آب و هوایی این استان، با بیان اینکه از ابتدای سال زراعی ابتدای مهر ماه تاکنون در بازه‌ زمانی ۴ ماهه، ۱.۵ درجه کاهش دما در مازندران به وقوع پیوست و ۸ درصد نیز بارندگی امسال نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است، گفت: بارش ها در غرب مازندران و ارتفاعات کل استان، از میزان خوبی برخوردار بوده و بیشتر در شرق مازندران با کاهش بارندگی رو به رو هستیم.

وی با اشاره به اینکه امسال به دلیل پایداری هوا، آلاینده ها در سطح مازندران زیاد شده است، خاطرنشان کرد: نبود دستگاه سنجش آلودگی در مازندران موجب شده تا میزان آلودگی قابل اندازه‌گیری نباشد.

همچنان باران؛ راهکار اساسی رفع مشکل آلودگی هوا

رضوی تصریح کرد: به دلیل کلانشهر شدن مازندران، این استان در معرض آلودگی هوا قرار گرفته و امیدواریم با بارش های چند روز آینده از این میزان آلودگی کاسته شود.

وی به این نکته نیز اشاره کرد که، آلودگی هوای مازندران به سرعت در فصل سرما افزایش پیدا می‌کند و علت عمده آن سکون هواست، ما فکر می‌کنیم مازندران پاک است در صورتی که اینگونه نیست و به عنوان مثال، به لحاظ مشکلات فاضلاب بدترین استان کشور محسوب می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اقدامی برای تهیه دستگاه سنجش آلودگی در مازندران شده است، اظهار کرد: ستاد بحران باید دستگاه سنجش هواشناسی را درخواست دهد و ما نیز در این راه هم قدم هستیم، اگر اداره‌کل هواشناسی مازندران دستگاه سنجش هوا داشته باشد، نشان می دهد مازندران هم جزء شهرهای ناسالم است به طوریکه یک روز پس از بارش برف، در منطقه شمال ساری آلودگی هوا مشهود می‌شود.

تجمع آلودگی در شهرهای حاشیه جنگل در مازندران

مدیرکل هواشناسی استان مازندران ادامه داد: در شهرهای بابل، آمل و ساری که شهرک صنعتی وجود دارد، امکان آلودگی هوا بیشتر بوده و باید در جهت رفع آن، میزان آلودگی سنجیده شود.

رضوی در پاسخ به اینکه با توجه به وجود شهرک‌های صنعتی در سوادکوه، این شهر در چه وضعیتی قرار دارد، گفت: سوادکوه در معرض کانال بادی قرار دارد و به همین دلیل کمتر در معرض آلودگی است اما قائمشهر نیز می تواند آلوده باشد، همچنین نیروگاه نکا به دلیل سوزاندن ۷ میلیون لیتر مازوت می تواند بسیار آلوده باشد چرا که این میزان آلودگی از سوخت مازوت، ده برابر آلودگی بنزین است.

وی خاطرنشان کرد: در شهرهای حاشیه جنگل آلودگی بیشتری را شاهد هستیم چرا که در روز به دلیل وزش باد به سمت کوه، آلودگی در دامنه ها و جنگل ها تجمع می‌یابد.

مدیرکل هواشناسی مازندران با اشاره به اینکه در پایان هفته نیز شاهد وزش بادهای گرم خواهیم بود، اظهار کرد: احتمال آتش سوزی در جنگل ها به دلیل بارش برف در روزهای گذشته کم است مگر آن که آتش سوزی به دلیل بی دقتی و با عامل انسانی رخ دهد.

از سویی دیگر، عزیز عابسی عضو هیات علمی دانشگاه نوشیروانی بابل در این خصوص در گفت‌وگو با رسانه‌ها، به این موضوع اشاره کرد بود که، آلودگی هوا در مازندران بیشتر بر اثر سوزاندن بقایای برنج و یا انباشت زباله است، در واقع این آلودگی به آن شکلی که در تهران وجود دارد، نیست.

وی به موضوع وجود نقطه‌ای صنعت در مازندران اشاره کرد و معتقد است با توجه به اینکه محدوده جنوب خزر صنعتی نیست و شهرها هم جمعیت فراوانی ندارند، معمولا مشکل آلودگی در این استان به وقوع نمی‌پیوندد.

عابسی در این زمینه معتقد است که در سال‌های اخیر، کشاورزان پس از برداشت برنج، کاه و بقایای آن در مزارع کشاورزی را می‌سوزانند و این امر موجب آلودگی شدید اکثر شهرهای مازندران در چند هفته پایانی تابستان می‌شود. همچنین با ورود گردشگر به این استان و افزایش تجمع خودرویی، شاهد افزایش آلودگی هوا خواهیم بود./ایسنا  آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

کدخبر: 654576 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟